Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Επαγγελματικός προσανατολισμός

     
Πρόκειται για πιστοποιημένο πρόγραμμα 5-6 συναντήσεων. Περιλαμβάνει συμβουλευτική του παιδιού και της οικογένειας ή του ενήλικα -σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν είναι μαθητής- χορήγηση ψυχομετρικών test προσωπικότητας, ικανοτήτων και ενδιαφερόντων και απόδοση αποτελεσμάτων σε έντυπη, αλλά και ηλεκτρονική μορφή. Τέλος, γίνεται η αξιολόγηση και συμβουλευτική επί των αποτελεσμάτων αυτών.


      Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να γνωρίσει ο ενδιαφερόμενος καλύτερα τον εαυτό του. Του παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον χαρακτήρα, την ιδιοσυγκρασία, τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις για το μελλοντικό του επάγγελμα, καθώς και τις αξίες που θεωρεί σημαντικές στην καριέρα που θέλει να ακολουθήσει. Τα ψυχομετρικά test σκοπό έχουν να αποκαλύψουν σε τι έχει ο καθένας ιδιαίτερη κλίση και ποιους κλάδους προσεγγίζουν τα ενδιαφέροντα και ο χαρακτήρας του.

     Επιπλέον, δίνει, μέσα από μια συμβουλευτική διαδικασία, το έναυσμα ώστε γνωρίζοντας κάποια περισσότερα πράγματα για τον εαυτό του, το άτομο να προβληματιστεί και να αναζητήσει μόνο του το επάγγελμα και το μέλλον που θα το κάνει επιτυχημένο και ευχαριστημένο με την επιλογή του.


      Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου, αλλά και σε όποιον επιθυμεί αλλαγή καριέρας ανεξαρτήτως ηλικίας.      Διαρκεί 1-2 μήνες, ανάλογα με τη συχνότητα που ο ενδιαφερόμενος είναι πρόθυμος να γίνονται οι  συναντήσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου