Οι συνεργάτες μας

                        ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΦΛΙΟΣ, Ιατρός-Παιδοψυχίατρος
 
     Γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εκπαιδεύτηκε στην Ψυχιατρική Ενηλίκων στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της παιδοψυχιατρικής στην παιδοψυχιατρική κλινική της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθήνας του νοσοκομείου παίδων «Η Αγία Σοφία». Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της ίδιας κλινικής ως παιδοψυχίατρος.

     Είναι εκπαιδευμένος ψυχοθεραπευτής στην συστηματική θεραπεία οικογένειας και ζεύγους. Έχει ασχοληθεί συστηματικά με την συμβουλευτική γονέων σε θέματα προβλημάτων συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων. Έχει μετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα της πανεπιστημιακής  παιδοψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων Αθήνας «Η Αγία Σοφία». Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

     Έλαβε μέρος σε παιδοψυχιατρικά συνέδρια με αναρτημένες ανακοινώσεις. Υπήρξε εκπαιδευτής εργαζομένων σε πολλά σεμινάρια για την φροντίδα και βοήθεια παιδιών και γενικότερα ατόμων με αυτισμό, νοητική υστέρηση και επιληψία. Ασχολήθηκε ακόμη με την κατάρτιση κοινωνικών επιστημόνων σε θέματα πρόληψης της χρήσης τοξικών ουσιών.

     Έδωσε διαλέξεις σε προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών Δήμων και άλλων κοινοτικών φορέων με θέμα την ανάπτυξη της κοινοτικής φροντίδας σε παιδιά και εφήβους με χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας. 

     Έχει ασχοληθεί για πολλά χρόνια με την κοινοτική παιδοψυχιατρική ως υπεύθυνος ιατρός Κλιμακίου Κινητής Ψυχιατρικής Μονάδας στην περιφέρεια και ως επιστημονικός υπεύθυνος Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Ατόμων με χρόνια ψυχικά προβλήματα. Διετέλεσε εμπειρογνώμων  της Μονάδας Υποστήριξης και Παρακολούθησης Φορέων Υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαική Ένωση προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στην χώρα μας.

     Είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές εταιρείες. Ομιλεί αγγλικά και ιταλικά.
                                                              

             ΚΑΡΑΜΠΑΣΗ ΜΑΡΙΑ, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
  
   Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, του Προγράμματος Ψυχολογίας, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

     Από το 2008 ασκεί θεραπευτικό έργο με ενηλίκους, ζευγάρια και οικογένειες, ως αδειούχος ψυχολόγος και ειδικευόμενη ψυχοθεραπεύτρια.
  
   Έχει εργαστεί αρκετά χρόνια στο κομμάτι της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, ως εξωτερικός συνεργάτης σε κέντρα ειδικών θεραπειών.  

   Ειδικεύεται στη συστημική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία ατόμων, ομάδων και οικογενειών στο «Λόγω ψυχής» - Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική ψυχοθεραπεία, το οποίο εκπαιδεύει και εποπτεύει επαγγελματίες ψυχικής υγείας σε μια εμπλουτισμένη μορφή της συστημικής θεραπείας,  SANE (System, Attachment, Narrative, Encephalon). 


   Έχει εκπαιδευτεί στην «Κλινική Ψυχοπαθολογία για Ενήλικες, Παιδιά και Εφήβους» στην  Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινητείου Νοσοκομείου και  στην «Διάγνωση και Συμβουλευτική Ατόμων με Μαθησιακές Δυσκολίες» στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου».


                     ΦΛΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,  Λογοθεραπεύτρια
              
   Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε λογοθεραπεία στην Πάδοβα Ιταλίας από όπου αποφοίτησε με άριστα (9/10) το 2000. Έκτοτε εργάζεται στην Αττική ως ελεύθερος επαγγελματίας αναλαμβάνοντας περιστατικά λογοθεραπείας σε ενήλικες και παιδιά.

   Το 2013 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στη μέθοδο νευρολειτουργικής αναδιοργάνωσης (μέθοδος Padovan) και σε λίγους μήνες ολοκληρώνει την εξειδίκευσή της στην Ειδική αγωγή. 

   Αναλαμβάνει αξιολόγηση και αποκατάσταση παιδιών και ενηλίκων με φωνολογικά προβλήματα, προβλήματα άρθρωσης, μαθησιακά, δυσλεξία, τραυλισμό, αυτισμό, εγκεφαλικά – αφασία, αναπτυξιακή διαταραχή και άλλες νευρολογικές διαταραχές.


ΦΕΡΦΥΡΗ ΜΑΡΙΑ, Εργοθεραπεύτρια

 
      Η Φερφυρή Μαρία είναι εργοθεραπεύτρια. Εισήχθη στο ΤΕΙ Εργοθεραπείας το 2003 με υποτροφία από το ΙΚΥ όντας δεύτερη εισαχθείσα στην Ελλάδα, για το τμήμα της. Κατά το τελευταίο έτος των σπουδών της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα : "Η Εργοθεραπευτική Παρέμβαση στον Τομέα της Σεξουαλικής Επαφής των Εφήβων με Νοητική Υστέρηση". Αποφοίτησε από το ΤΕΙ το 2008 με βαθμό "Λίαν Καλώς". 

      Έχει επάρκεια στην γλώσσα Braille, έχει παρακολουθήσει Master Class σεμινάρια με θέμα τον αυτισμό καθώς και έχει συμμετάσχει σε βιωματικό σεμινάριο (διάρκειας 1 έτους) με θέμα " Διαχείριση της αναπνοής και σωστή εκφορά του λόγου"  και φέτος(2016) εξειδικεύτηκε στην Μουσικοκινητική, μετά από παρακολούθηση τετράμηνου σεμιναρίου.

      Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα το 2009 στην Καρδίτσα, από όπου και κατάγεται. Από το 2009 έως και σήμερα έχει απασχοληθεί σε διάφορους τομείς του επαγγέλματος, όπως αποκατάσταση αναπήρων και ψυχιατρικά περιστατικά, αλλά από το 2011 εργάζεται κυρίως σαν παιδιατρική εργοθεραπεύτρια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια  έχει συμμετάσχει στη παρουσίαση 2 σεμιναρίων και έχει απασχοληθεί στην θέση της παράλληλης στήριξης παιδιού με ΔΑΦ, σε δημοτικό σχολείο ( 2013 - 2015). Τα τελευταία 3 χρόνια επέστρεψε στην Αθήνα όπου εργάζεται σαν εξωτερικός συνεργάτης διάφορων κέντρων ειδικής αγωγής.


ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΥΛΙΝΑ, Λογοθεραπεύτρια

    Είναι απόφοιτη Λογοθεραπείας Queen Margaret University (Αθηναϊκό Μητροπολιτικό Κολλέγιο) 2006-2011. Κάτοχος τίτλων σεμιναρίων σε αρθρωτικές/φωνολογικές διαταραχές, διαταραχές ροής (τραυλισμός) και μαθησιακές δυσκολίες (σχολική ετοιμότητα, δυσλεξία).

   Διατέλεσε την πρακτική της άσκηση στο Ναυτικό Νοσοκομειο Αθηνών (ΝΝΑ) και στο Ναυτικό Νοσοκομειο Πειραια(ΝΝΠ) όπου ασχολήθηκε εκτενέστερα με νευρολογικές διαταραχές (νευρολογικό τμήμα) καθώς και σε διάφορους επιστημονικούς συλλόγους προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων και κέντρων επικοινωνίας. 

    Αναλαμβάνει παιδιά και ενήλικες με δυσκολίες λόγου, ομιλίας, φωνής και επικοινωνίας (πρόληψη, αξιολόγηση / διάγνωση, θεραπεία).

ΜΠΟΥΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Παιδοψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός

     Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Το 2014 παρακολούθησε με επιτυχία το Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στην Παιδοψυχολογία. 

     Διετέλεσε την Πρακτική της Άσκηση στο Σύλλογο φίλων και παιδιών με αναπηρία "Αγάπη" (2012, Ρέθυμνο Κρήτης), στο Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας (2014, Γουδί) και στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία" (2015, Γουδί). 

     Έχει εμπειρία με παιδιά με ΔΑΔ και Νοητική Υστέρηση, Παιδιά με κινητικά προβλήματα, ΔΕΠ-Υ κι Αγχώδεις διαταραχές. Έχει παρακολουθήσει επίσης τα ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Αθηνών στην Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων και Ψυχοπαθολογία Ενηλίκων. 

     Περαιτέρω γνώσεις έχει στη χορήγηση τεστ (Wisc III, Raven, AΞΕΛ, ΑΣΥΠ, Αθηνά, ΛΑΜΔΑ, ΑΜΔΕ). Επιπλέον γνωρίζει τεχνικές συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης σε παιδιά, τεχνικές Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ, Παιδοψυχολόγος

      Η Χριστίνα Πολυδώρου ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Ψυχολογίας). Έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακή ειδίκευση στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη χορήγηση των ψυχομετρικών  test προσωπικότητας, ικανοτήτων, ενδιαφερόντων της Ison Psychometrica, καθώς και πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων, προγραμμάτων και συνεδρίων ψυχολογίας, βασισμένα κυρίως στην ψυχοθεραπεία και τη συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και γονέων. 

      Το 2015-2106 παρακολούθησε Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα «ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΓΧΟΥΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) όπου και αρίστευσε.
Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου (αρ. Πρωτ: 1955/ 16-5-2014) από 11/10/2012

Έχει εργαστεί στο οικοτροφείο «Γαλήνη Α», στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) και στην Ψυχιατρική- Νευρολογική Κλινική Σινούρη Α. Ε. Από το 2014 είναι επιστημονικός συνεργάτης (ψυχολόγος) σε κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά («Ανάπτυξη», «Κέντρο Μεσίνη») και συνεργάζεται με σχολεία και φροντιστήρια παρέχοντας πρόγραμματα επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές και οργάνωνοντας  βιωματικές ομάδες εφήβων με θέμα  τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την αυτοβελτίωση. Τέλος, αρθρογραφεί σε διάφορα blogs και sites στο διαδίκτυο.
  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου